Volledig scherm

Agenten trappen balletje met inwoners Hengelose Es

HENGELO - Ooit was het een traditie: een keer per jaar voetbalde de plaatselijke politie tegen een elftal van woonwagenbewoners. In het kader van de Maand van de Wederopbouw wordt die traditie nieuw leven ingeblazen, maar dan in een nieuw jasje: de agenten voetballen tegen wijkbewoners.   

‘De wedstrijd van de wederopbouw’ wordt het genoemd. Morgenavond treedt een politie-elftal aan tegen een wijkteam uit de Hengelose Es. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.00 uur bij Achilles’12 op sportpark ’t Wilbert. Burgemeester Sander Schelberg trapt af. Om 18.30 uur is er een voorwedstrijd tussen Achilles O13 en BWO O13.

Maand van de Wederopbouw
In de Maand van de Wederopbouw staat elke week een andere wijk centraal. Deze week is dat de Hengelose Es. Volgens woordvoerder Hans de Gruil kwam het idee van de voetbalwedstrijd uit de wijk zelf. „Een schitterend voorbeeld van hoe de Maand van de Wederopbouw bedoeld is.”

Voor het winnende elftal staat een wisselbeker klaar, want het is de bedoeling dat de wedstrijd jaarlijks terugkeert. Rond de wedstrijd wordt een loterij gehouden. Er zijn onder andere vrijkaarten voor De Waarbeek en gesigneerde FC Twente-shirts te winnen. De opbrengst gaat naar het jeugdsportfonds.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
828 stemmen