Volledig scherm
© Emiel Muijderman

AKI ArtEZ krijgt kwaliteitszegel ‘top-opleiding’ van Keuzegids HBO 2017

ENSCHEDE - Deze week verscheen de nieuwe Keuzegids HBO 2017 bachelor. Alle opleidingen van AKI ArtEZ (Fine Art en Vormgeving met Crossmedia Design en Moving Image) mogen het kwaliteitszegel dragen en zich topopleiding noemen.

De HBO keuzegids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens de Keuzegids positief binnen de eigen discipline, scoren 76 punten of hoger en mogen een kwaliteitszegel dragen.

Landelijk bovenaan
Crossmedia Design staat in de categorie Vormgeving met 82 punten zelfs op plaats 1 in de landelijke ranglijst. En de autonome beeldende kunstopleiding Fine Art van de AKI mag zich voor de derde keer op rij topopleiding noemen.

Studenten zijn vooral erg te spreken over de inhoud van het lesprogramma, de bevlogen docenten en de goede faciliteiten. Ondanks een gemiddeld aantal contacturen is de doorstroom naar het tweede jaar erg hoog. Daarnaast is, zoals verwacht, de kleinschaligheid van de opleidingen aan de AKI een pré.

Hoogste in kunst-HBO
ArtEZ hogeschool voor de kunsten, waarvan de AKI deel uit maakt, scoort met 11 topopleidingen sowieso als hoogste binnen kunst-HBO. Van de 18 bacheloropleidingen van ArtEZ krijgen er 11 van de Keuzegids Hbo 2017 het predicaat ‘topopleiding’.

Vier daarvan zijn door de Keuzegids als beste van Nederland aangemerkt. Zij behaalden de eerste plaats in de ranking en staan daarmee als beste studiekeuze van Nederland te boek. De opleiding Vormgeving van de AKI met de studies Crossmedia Design en Moving Image is daar één van.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
324 stemmen