Volledig scherm
© Ivo Kruger

Al skypend promoveren aan de Universiteit Twente

ENSCHEDE - Twee prominente Amerikaanse professoren zijn donderdag en vrijdag virtueel aanwezig bij de promoties van drie wetenschappers aan de Universiteit Twente. Mary Gergen is hoofd psychologie aan de University of Philedelphia en haar man Kenneth Gergen doceert na een betrekking op Harvard nu al jarenlang aan het prestigieuze Swarthmore College. 

Hun beider werk wordt wereldwijd toegepast en is met een groot aantal prijzen en eredoctoraten beloond. Het echtpaar zal via skype opponeren tijdens de verdediging van de proefschriften van de drie promovendi. Dat betekent dat de vooraanstaande wetenschappers vragen stellen over de gepresenteerde onderzoeken.

Omgang met oudere patiënten
Deze vallen allen onder het thema geestelijke gezondheidsbevordering en organisatiepsychologie. Promovenda Kelly Swauger komt zelf uit het Amerikaanse Salisbury en onderzocht op welke manier verpleegkundigen met oudere patiënten om moeten gaan willen zij het gevoel van onafhankelijkheid, controle en competenties van de senioren in stand houden.

Effectieve zelfhulp
De Canadese Shelly Bonnah promoveert op haar onderzoek naar op welke manier kinderen reageren op geweld. Relatie- en gezinstherapeut John Coppola beschrijft in zijn onderzoek Stealing Minutes hoe zelfhulp korter en effectiever kan. 

 

 

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
849 stemmen