Volledig scherm
© Newsroom Enschede

Aldi opent filiaal in voormalig tuincentrum Groenrijk in Enschede

ENSCHEDE - De Aldi opent binnenkort een filiaal in het oude pand van tuincentrum Groenrijk aan de Zuiderval. Het gaat om een tijdelijke vestiging als vervangend filiaal voor de winkel aan de Haaksbergerstraat. De winkel aan de Zuiderval blijft open tot medio 2017, zo laat de Aldi weten.   

De Duitse supermarktketen laat een nieuw onderkomen bouwen aan de Haaksbergerstraat. De huidige winkel op die plek wordt gesloopt. De nieuwe supermarkt wordt groter en komt voor een deel op het braakliggende terrein ernaast, waar vroeger een dierenkliniek stond. De supermarkt heeft in de omgeving van de Haaksbergerstraat gezocht naar een pand dat groot genoeg is voor een tijdelijk filiaal en waar ook voldoende parkeerplaatsen zijn. Het pand van Groenrijk staat sinds oktober vorig jaar leeg, nadat eigenaar Rob Colijn na veertig jaar besloot te stoppen met zijn tuincentrum.

Uitbreiding
De totale uitbreiding aan de Haaksbergerstraat beslaat 484 vierkante meter, daarvan is 101 vierkante meter bedoeld voor de verkoop. Het resterende oppervlak is voor personeelsruimten, magazijn en bevoorrading. Eveneens past de Aldi de toegang naar de supermarkt en het parkeerterrein aan. De bevoorrading en toegang verlopen dan via de Haaksbergerstraat. De nieuwe parkeerplaats voor de klanten is 's avonds en 's nachts af te sluiten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC GroningenGRO
81'
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
77'
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AjaxAJA
76'
0-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (82%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (8%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (10%)
887 stemmen