Volledig scherm
Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband reikt de prijs uit © MKB Nederland

AlienTrick in Hengelo misschien wel 'Vitaalste Bedrijf van Overijssel'

HENGELO - Vitaliteit doet direct denken aan veel sporten en twee stuks fruit per dag. Op de werkvloer gaat het echter veel verder dan dat, blijkt uit de eisen waaraan bedrijven moeten voldoen willen ze kans maken op de titel "Vitaalste bedrijf van Nederland". Softwareontwikkelaar AlienTrick in Hengelo is nog in de race en neemt het in de Overijsselse voorronde op tegen mediabedrijf Zalsman in Zwolle en Het Groenbedrijf in Deventer.

De drie bedrijven scoren volgens de jury het hoogst in de categorieën strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie en betrokkenheid. Olympisch zwemkampioen Pieter van Den Hoogenband maakt woensdag 20 juli bekend welk bedrijf zich een jaar lang het Vitaalste Bedrijf van Overijssel mag noemen.

Juiste houding en goed slapen
"Op de werkvloer gaat vitaliteit veel verder dan sporten en fruit", vertelt Van den Hoogenband. "Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, om stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar."

Derde editie
De Overijsselse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de meest vitale bedrijven van andere provincies. De verkiezing is een initiatief van MKB Nederland en ONVZ Zorgeverzekeraar. Het is de derde keer dat de verkiezing gehouden wordt. 

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (56%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (10%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (34%)
706 stemmen