Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Almeloër krijgt vijf jaar cel in Duitsland wegens drugshandel

GRONAU/ALMELO De rechtbank in het Duitse Münster heeft een 24-jarige man uit Almelo veroordeeld tot een celstraf van 5,5 jaar. Dat meldt het dagblad Westfälische Nachrichten.

De rechters achtten bewezen dat de Almeloër lid was van een bende van dealers uit Gronau en Steinfurt die via internet drugs verhandelde. Dat gebeurde via het zogenoemde darknet. Opdrachtgevers, zeer waarschijnlijk uit Nederland, boden de drugs op illegale websites aan.

Distributie
De bestellingen werden verpakt en via de post verstuurd vanuit een huis vlakbij de Drilandsee in Gronau. Later gebeurde dat vanuit Burgsteinfurt. Koeriers brachten de drugs naar de distributiepunten in Gronau en Steinfurt.

De 24-jarige huurde het huis in Gronau en hielp bij het verpakken en verzenden van de drugspost. Bovendien ronselde hij twee mensen als hulpjes voor deze activiteiten. Op die manier werden amfetamines, ecstasy, cocaïne en heroïne verstuurd.

60 kilo drugs
In april 2015 zou de bende, met inbreng van de 24-jarige, 817 bestellingen hebben verwerkt met in totaal meer dan 60 kilogram drugs. De ontvangers zaten in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Handlanger
De Almeloër heeft zijn betrokkenheid bij de grootschalige handel bekend. Bij het bepalen van de strafmaat lieten de Duitse rechters positief meewegen dat de 24-jarige informatie heeft verstrekt over een handlanger in Nederland. De Nederlandse politie onderzoekt de zaak verder.

In Münster staan in een ander strafproces ook twee vrouwen uit Ochtrup en een man uit Nordwalde terecht voor hun aandeel in drugshandel van Enschede naar Duitsland via het darknet.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (12%)
690 stemmen