Volledig scherm

'Als FC Twente verdwijnt, zou dat een klap voor ons hele gezin zijn'

In heel Nederland staan voetbalfans donderdag nog een keer massaal achter FC Twente. In de Enschedese wijk Twekkelerveld zitten Niky en Petra Visser in spanning thuis. “Dit is een virus dat nooit meer over gaat.”

Niky Visser (37) blijft vandaag de hele dag achter z’n computer zitten. “Ik volg alles, elke letter. En ik denk dat de uitspraak van de beroepscommissie vandaag gaat komen”, stelt hij. Waar de FC Twente-supporter dat op baseert? “Ik heb de hele dag klamme handen, en als dat heb, gaat er iets gebeuren.”

1 life, 1 club
Als steunbetuiging aan zijn club heeft Visser een slogan op zijn ruit geverfd: ‘Twente leeft, wij gaan niet kapot’. Gevolgd door: ‘1 life, 1 club.’ Ook hangt een FC Twente-vlag voor het raam van het appartement in de Enschedese wijk Twekkelerveld.

Deze donderdag is Visser een dagje vrij, normaal gesproken werkt hij in de wegenbouw. In zijn vrije tijd is hij steward bij FC Twente.

Leegte
“FC Twente is heel veel voor me gaan betekenen”, legt hij uit. “De liefde is enorm gegroeid, het is een virus dat nooit over zal gaan. Sinds 2004 woon ik in Enschede, sinds 2006 ben ik bij de club betrokken. Wat het voor mij betekent als FC Twente niet meer zou bestaan? Een leegte, een hele hoop leegte. Ik heb vrienden leren kennen bij Twente, met veel supporters heb ik goed contact, dat verlies je allemaal.”

Ondanks zijn liefde denkt Visser niet dat de beroepscommissie in het voordeel van FC Twente zal beslissen. “Ik verwacht een negatieve uitspraak. Mijn hart hoopt dat het goed komt, mijn verstand zegt wat anders. Hoe goed FC Twente de laatste tijd ook bezig is, de moedwillige fouten en bedrog uit het verleden zijn denk ik niet meer recht te breien.”

Klap voor hele gezin
Zijn vrouw Petra (46) komt oorspronkelijk uit Den Haag. Elk thuisduel probeert ze met hun zoontje naar De Grolsch Veste te gaan. “Twente is ook voor mij veel gaat betekenen”, vertelt ze. “Hier hangt een sfeer die anders is dan de rest van Nederland. Als Twente zou verdwijnen, zou dat voor ons hele gezin een klap zijn.”

Volledig scherm
© Joost Dijkgraaf

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (58%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
446 stemmen