Volledig scherm
© Christian van der Meij

'Animal Sunday' in Hengelo een succes

HENGELO - Met een roofvogelshow, een hondenparcours en ritjes op een pony vermaakten honderden mensen zich zondagmiddag op en rond de Ponystal Hengelo. De organisatie lag in handen van 20 studenten van het Agrarisch Opleiding Centrum (AOC)  

De voorwaarden: iets met dieren en iedereen moet mee kunnen doen. Dat is gelukt. Het was volle bak, tijdens Animal Sunday dat op het terrein van de Ponystal Hengelo aan de Zuidelijke Havenweg werd gehouden. Het evenement is eigenlijk een afstudeeropdracht waar een half jaar aan is gewerkt.

Voor de bezoekers maakte dat geen verschil: zij staan op dit gratis evenement met hun neus vooraan, bijvoorbeeld tijdens een roofvogelshow van Joanne van Zadelhoff uit Ruurlo. „We hoorden via via van haar. De show leek ons heel geschikt voor onze Animal Sunday”, vertelt student Sharony Slotboom uit Neede, een van de twintig organisatoren. En zo werd de roofvogeltrainer geboekt.

In de manege werden demonstraties honden-agility gegeven waarbij honden zo snel mogelijk een parcours met hindernissen en tunnels moeten afleggen en moeten slalommen tussen palen door.

poll

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

  • Douane moet meer en beter controleren (14%)
  • Eigen schuld, kopers willen toch goedekope producten (54%)
  • Online opsporing uitbreiden, handelaren zwaar straffen (31%)
35 stemmen