Volledig scherm
© Beltman Architecten

Appartementencomplex Oogstplein in Enschede gerenoveerd

ENSCHEDE - Het appartementencomplex aan het Oogstplein wordt volgend jaar grootscheeps gerenoveerd. Het licht daarvoor ging donderdagavond op groen tijdens een algemene ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren (VvE).

In de VvE zijn de woningstichting Ons Huis, Koopmans Projecten en de particuliere eigenaren van appartementen verenigd. Zij namen volgens manager vastgoed Hans Kamphuis van Ons Huis unaniem het besluit te gaan renoveren. De 21 appartementen dateren van ongeveer 1960.

Eerst werd uitgegaan van sloop en de bouw van woningen maar door allerlei omstandigheden zoals de recessie kwam het daar niet van en kwam samenwerking tussen meerdere partijen die plannen hadden in Stadsveld maar niet van de grond. Kortgeleden besloot onder meer de combinatie Ons Huis/Koopmans een eigen koers te gaan varen.

Bij het renovatieplan diende zich wel een moeilijkheid aan. Niet alle appartementeigenaren bleken namelijk in staat meteen de financiering voor elkaar te krijgen. „Er zijn”, zegt Hans Kamphuis, „nog een of twee vraagtekens. We hebben echter naar onze mening naar deze mensen alle zorgvuldigheid betracht en onder meer andere huisvesting aangeboden.”

Door het unaniem genomen besluit gaat Kamphuis er echter vanuit dat na de zomer de voorbereidingen voor het project kunnen beginnen. Volgend voorjaar komt het complex in de steigers en de planning is het werk voor eind 2017 af te ronden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1731 stemmen