Volledig scherm
© Carmel Hengelo

Arcade Hengelo gaat dicht, leerlingen naar nieuwe vmbo

HENGELO - De Arcade, een school voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, gaat dicht. Vanaf augustus 2017 worden er geen nieuwe kinderen meer aangenomen. Dat betekent dat de school in augustus 2018 ophoudt te bestaan.


De school aan de Sportlaan Driene geeft onderwijs aan jongeren met problemen als een leerachterstand, faalangst, motivatie of gedragsproblemen. Het is formeel geen speciaal onderwijs, maar een school die leerlingen na de basisschool twee jaar lang extra opvangt en begeleidt. Ze vervolgen daarna hun weg in het reguliere onderwijs, vooral op het vmbo en soms ook op havo of vwo.
De sluiting van De Arcade is het gevolg van de Wet Passend Onderwijs, die ervoor moet zorgen dat leerlingen die extra aandacht nodig hebben binnen het reguliere onderwijs worden opgevangen. Volgens woordvoerster Loes Koop van de Scholengroep Carmel Hengelo, waar De Arcade onder valt, wordt de kennis van de school zo veel mogelijk geïntegreerd in het nieuwe vmbo in Medaillon. Daar worden de leerlingen straks opgevangen. Leerlingen krijgen nu les in kleine klassen, vaak niet groter dan vijftien kinderen. In de nieuwe situatie komen ze in grotere klassen maar krijgen ze extra aandacht.
 

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
929 stemmen