Volledig scherm
© Saskia Minkman

Asfaltklus van formaat in Hengelo

HENGELO - In één vloeiende beweging worden zaterdag 3 september de Enschedesestraat en de Wolter ten Catestraat geasfalteerd. Het werk is ingrijpend: Kwikfit sluit die dag, Karwei zet extra personeel in. De wegen zijn alleen voor voetgangers bereikbaar.

Deklagen van asfalt moeten in één keer worden aangebracht, in dit geval met extra aandacht omdat een groot deel geluidsreducerend asfalt is. Om in vaktermen te blijven: het moet 'warm tegen warm', om te voorkomen dat er oneffenheden ontstaan.

Scenario's
Om te voorkomen dat de binnenstad helemaal onbereikbaar wordt, zijn er door wegenbouwer Heijmans en de gemeente Hengelo scenario’s uitgedokterd waardoor het verkeer toch bij het centrum kan komen. Zo mogen automobilisten voor één keer dwars over het Stationsplein rijden.
De regels op de Drienerstraat worden verruimd: het deel tussen de Smutsstraat en eetcafé De Appel wordt tijdelijk tweerichtingen. Op alle kruisingen waar de asfalteringswerkzaamheden beginnen, staan verkeersregelaars. „We hebben die dag in totaal zeven mensen beschikbaar”, zegt omgevingsmanager Mark Christenhusz van Heijmans.

Kwikfit
Voor sommige bedrijven aan de Enschedesestraat is het slikken. Kwikfit heeft al besloten de hele dag dicht te gaan. Karwei overweegt bezoekers op een parkeerplaats te ontvangen en te voet te begeleiden naar de winkel. 

De werkzaamheden vinden tussen 6.00 en 22.00 uur plaats.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (12%)
745 stemmen