Volledig scherm
© Christian van der Meij

Asielzoekers krijgen hardloopschoenen in FBK Stadion

HENGELO – Gedragen maar ook spiksplinternieuwe hardloopschoenen zijn woensdagavond in het FBK Stadion uitgedeeld aan een aantal asielzoekers. Eigenaar Frans Koevoets van Run2day Hengelo hoopt hiermee te bereiken dat meer asielzoekers kunnen sporten. Hij heeft rond de dertig schoenen uitgedeeld.

"Het is een mooie manier van integreren. Er zitten ook hardloopschoenen bij waar dagelijks op gelopen kan worden", aldus Koevoets. De idee, om meer asielzoekers te laten bewegen, komt van hardlooptrainer en GGZ consulent AZC, Ronald Rumawatine. Hij geeft al een tijd clinics aan asielzoekers. Bij het uitdelen van de schoenen in het FBK stadion, was de voorzitter Roelof de Vries van atletiekvereniging Marathon Pim Mulier Hengelo (MPM) aanwezig en Guido Wevers van het ROC.

Startsein
Het moment werd aangegrepen als startsein voor een nieuw project om sporten onder asielzoekers te stimuleren. Hierin wordt samengewerkt met studenten van het ROC. "De bedoeling is om voetbal, volleybal en atletiek en een zeskamp door studenten als evenement op te zetten. Alle studenten van het ROC hebben een contactpersoon binnen het AZC. Als een gelegenheid zich voordoet in het FBK stadion zal de COA dit financieren", legt Rumawatine uit.

De gemeente wilde voor een dergelijk project geen geld uittrekken. De asielzoekers waren erg in hun nopjes met de nieuwe aanwinst.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
22'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1519 stemmen