Volledig scherm
Stefan Witkamp en Emile Nijssen, oprichters van Athom © Emiel Muijderman

Athom in Enschede kandidaat ‘website van het jaar’

ENSCHEDE - Het Enschedese bedrijf Athom.com is in de categorie ‘Consumentenelektronica’ genomineerd voor de titel ‘website van het jaar’. Apple, Samsung, Dell en Microsoft wonnen de prijs eerder. “Een hele eer”, vinden Stefan Witkamp en Emile Nijssen, oprichters van Athom.

De website draait compleet rondom Homey. Homey, een spraakgestuurde afstandsbediening, verbindt alle draadloze apparaten in huis, en voegt deze samen in één systeem. Homey combineert hiervoor acht draadloze technieken met een open platform. Hierdoor kan Homey met bijna elk apparaat verbinden. Vervolgens kunnen alle verschillende apparaten via Homey aan elkaar geschakeld worden.

Witkamp en Nijssen wonnen met hun techno start-up al tal van prijzen. Homey is sinds dit jaar in productie. Het elektronische gedeelte van Homey wordt geassembleerd bij Global Electronics in Haaksbergen en Final Plastics in Losser levert de kunststof behuizing. Naast de twee ton die via crowdfunding werd binnengehaald, stapten er eind vorig jaar ook vijf private investeerders in bij Athom. Die brachten samen een miljoen in.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
1593 stemmen