Volledig scherm
Stef Ekkel en Rene Karst staan met hun hit 'Liever te dik in de kist (dan een feestje gemist)' op nummer 14 in de Zomerse 50.

Audio | 80.000 stemmen voor Zomerse 50 van TV Enschede FM

ENSCHEDE - De slechte zomer van 2016 heeft verrassend veel zomerhits opgeleverd. In de Zomerse 50 van dit jaar komen maar liefst 10 hits uit 2016 binnen. “Nog niet eerder kwamen er zoveel zomerhits uit hetzelfde jaar in de lijst terecht”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, initiatiefnemer van de zomerse hitlijst. “Het was een zomer van niks, met veel regen en maar een paar zonnig dagen. Ondanks dat kent deze zomer toch veel zomerhits, nummers die je een zonnig gevoel geven.”

Bailar is de zomerhit van dit jaar. Het nummer van Deorro en Elvis Crespo komt de Zomerse 50 binnen op nummer 3. Andere populaire zomerhits van dit jaar zijn Duele e corazon van Enrique Iglesias ft. Wisin en Liever te dik in de kist(dan weer een feestje gemist) van Stef Ekkel en René Karst. "Die laatste is een zomerse carnavalsplaat, bedacht toen beide zangers op muziekreis waren in Turkije", vertelt De Lange. "En als achtergrondkoor is het Frikandellenkoor ingezet. Dat geeft de sfeer van de plaat wel aan: een echte meezinger."

Lambada
Ook Justin Timberlake, Alvaro Soler, Mike Posner, Kungs, David Guetta, DNCE en Willy William zijn met hun zomerhit nieuw in de Zomerse 50. In de lijst staan de 50 meest populaire zomerhits aller tijden. Op nummer 1 staat, net als vorig jaar, Lambada van Kaoma. Nummer 2 is Bryan Adams met Summer of 69. Op de vijftigste en laatste plaats staat het onvermijdelijke Que si, que no van Jody Bernal.

80.000 stemmen
De hitlijst is samengesteld op basis van alle stemmen via de site www.zomerse50.nl. Dit jaar zijn ruim 80.000 stemmen uitgebracht. De Lange: “Er is minder gestemd dan vorig jaar, en ook dat heeft mogelijk met het slechtere weer te maken. Als het regent, zijn mensen toch minder met zomerhits bezig.” De Zomerse 50 wordt de komende weken uitgezonden bij 150 radiozenders in Nederland en België. Ook is er een tv-special, gepresenteerd door Stef Ekkel en René Karst. De volledige lijst staat op www.zomerse50.nl. Daar staat ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en België.

Zomerse 50 op Enschede FM: vrijdag 19 augustus van 12.00 tot 16.00 uur
Zomerse 50 op TV Enschede: vrijdag 19 en 26 augustus om 18.30 uur (met elk uur een herhaling)

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
387 stemmen