Volledig scherm
AOC Oost © Wim Corduwener

Audio | AOC Enschede maakt zich op voor nieuwe stroom leerlingen

ENSCHEDE - De locatie Enschede van het Agrarisch Opleidings Centrum (AOC) Oost zal tijdens de zomervakantie allesbehalve uitgestorven zijn. De school wordt tijdens de onderwijsstop intern verbouwd, met het oog op de nieuwe leerlingenpopulatie.

Met ingang van het nieuwe schooljaar verhuizen alle mbo-opleidingen niveau 3 en 4 van Enschede naar de locatie Almelo aan de Bornerbroeksestraat. Concentratie van opleidingen is gevolg van nieuw rijksbeleid. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs heeft aangegeven dat de mbo-opleidingen meer moeten focussen.

Ruimtegebrek
Het nieuwe beleid betekent niet dat het schoolgebouw aan de Hengelosestraat straks te groot zal zijn. Enerzijds zat de mbo-afdeling al enige jaren wat krap in de jas, aldus AOC Oost-woordvoerster Tamara de Lange.

Groei
Anderzijds groeit het aantal nieuwe aanmeldingen van vmbo-leerlingen voor de locatie Enschede elk jaar met tientallen procenten. Dit jaar is dat aantal (60) nog hoger dan verwacht. Vorig jaar moest een stop worden ingevoerd voor het eerste leerjaar omdat het schoolgebouw vol zat. Voor het komende schooljaar is een leerlingenstop niet meer nodig, omdat er door de overheveling van een deel van de mbo-opleidingen naar Almelo weer voldoende ruimte is ontstaan.

Om de leerlingen optimaal te huisvesten en goed onderwijs te kunnen bieden, zijn enige interne verbouwingen in het schoolgebouw nodig. Die zijn tijdens de zomer gepland. Zo zullen de kantine en het muzieklokaal worden uitgebreid.

Enschede FM sprak met locatiedirecteur Mark Nijbijvank over de interne verbouwing. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
796 stemmen