Volledig scherm
Zwembad De Brug © Reinier van Willigen

Audio | Avanti-Wilskracht vreest voor voortbestaan zwemafdeling door sluiting zwembad Glanerbrug

GLANERBRUG – De Glanerbrugse Omnisportvereniging Avanti-Wilskracht vreest voor het voortbestaan van haar zwemafdeling door de sluiting van zwembad De Brug. Voor de 300 leden is nog geen alternatieve zwemlocatie gevonden.

Franc Soetekow, van de afdeling zwemmen binnen Avanti, ziet de toekomst somber in. Zonder zwembad is er namelijk geen zwemafdeling. Een alternatief is nog niet gevonden. Voorzitter Barry Siero van de Omnisportvereniging Avanti-Wilskracht is in gesprek met wethouder Jurgen van Houdt over mogelijke opties: “Aquadrome zou kunnen, net zoals het zwembad in Gronau. We moeten wel kijken of de leden van de afdeling zwemmen dit willen en we weten niet of de andere zwembaden plek hebben.” Een verhoging van de contributie en de entreeprijzen is niet kostendekkend en volgens de voorzitter is de gemeente de veroorzaker, en: “De veroorzaker moet betalen.”

Bezuiniging
De raadsleden hebben ingestemd met sluiting van De Brug, ondanks de protesten vanuit het grensdorp. Onder meer gehandicaptenzwemclub De Springplank, de dorpsraad en ouders en kinderen uit Glanerbrug deden een oproep aan de politiek om het bad open te houden. De sluiting is een bezuiniging: het zwembad is verouderd en kost jaarlijks veel meer geld dan dat het oplevert.

Enschede FM sprak met Soetekow over de naderende sluiting. Beluister het gesprek hier terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (35%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (26%)
80 stemmen