Volledig scherm
© Frans Nikkels

Audio | B&W: 'Geen aanleiding om parkeertarieven MST aan te passen'

ENSCHEDE- De parkeertarieven voor bezoekers van het Medisch Spectrum Twente blijven voorlopig ongewijzigd. Eerder dit jaar was er forse kritiek op de prijzen vanuit de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Haaksbergen. De gemeente Enschede vindt dat het wel meevalt.

Prijzen
Een uurtje in de Van Heekgarage kost een bezoeker 2,60 euro, met een maximaal dagtarief van 20,80 euro. Die prijzen maakte bij veel inwoners uit de omgeving emotionele reacties los.

Evaluatie gemeente
In het eerste kwartaal van dit jaar maakten 64.000 bezoekers gebruik van de Van Heekgarage, waarvan het overgrote deel, 84 procent, minder heeft betaald dan 6 euro. ‘slechts’ twee procent kwam op een bedrag van boven de 13 euro uit, en het volledige bedrag is door minder dan 400 parkeerders betaald, zo’n 0,6 procent.

Uit dat onderzoek evalueert de gemeente dat de kosten nog wel meevallen, en dat zou komen door de kortingsmogelijkheden die het MST biedt. Door onder andere een strippenkaart en een dagkaart kunnen bezoekers tegen een goedkoper tarief hun auto kwijt. In het eerste kwartaal is er 4.400 keer gebruik gemaakt van zulke kortingskaarten.

Q-Park profiteert
In de nabijgelegen parkeergarage van Q-Park bij winkelcentrum de Zuidmolen wordt de laatste tijd steeds meer geparkeerd, melden bronnen van het aanliggende winkelcentrum. Mogelijk komt dat door de hogere tarieven van de Van Heekgarage bij het MST. Bij Q-Park kost een dagkaart 7,50 euro en alleen op zaterdag kost het een tientje.

De gemeente en het MST gaan nog in elkaar in gesprek over hoe de kortingskaarten nog beter kunnen worden. De parkeerkosten blijven de rest van het jaar geëvalueerd worden. De resultaten daarvan bespreekt het MST ook met haar cliëntenraad. TV Enschede FM sprak over de beslissing met Timo Kemerink op Schiphorst, bedrijfsleider van Parkeerbedrijf Enschede. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
319 stemmen