Volledig scherm
De gymzaal aan het Stroink © Frans Nikkels

Audio | Bewonersteam Stroinkslanden voelt zich bekocht door gemeente Enschede

ENSCHEDE - “De gemeente heeft haar zorgplicht ten opzichte van het BTS niet ingevuld.” Zo sprak voorzitter Lo Nipperus van het Bewonersteam Stroinklanden (BTS). Deze dagen werd duidelijk dat de gymhal die het BTS had overgenomen van de gemeente, wordt teruggegeven. Het blijkt financieel onhaalbaar om de hal veilig en bruikbaar te maken.

Het BTS nam de gymzaal in 2014 over voor het symbolische bedrag van 1 euro, omdat het anders waarschijnlijk werd gesloopt. Later kwam daar alsnog een bedrag van 42.000 euro bovenop voor de resterende boekwaarde van het pand.

Onduidelijkheid bij overname
Nipperus denkt dat de problemen zijn begonnen bij de overname van de hal. Zo ontbraken er volgens hem enkele rapporten en is het pand niet gecheckt, voordat het werd overgenomen. “Daardoor kwamen er al snel heel veel gebreken aan het licht, waarna wij kort daarna een bouwkundig rapport hebben laten opstellen. En daar kwam uit dat het ongeveer 60.000 euro gaat kosten om het klaar te maken. Dat geld hebben wij niet.” De voorzitter vertelt dan ook dat het BTS zich gefrustreerd voelt, en bekocht is door de gemeente.

Enschede FM interviewde Lo Nipperus over de gymzaal. Beluister dat fragment hieronder terug.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
602 stemmen