Volledig scherm
© Ivo Kruger

Audio | Boekelo baalt van opheffen buslijn

BOEKELO - De dorpsraad Boekelo is niet te spreken over het besluit van Syntus om buslijn 6 te schrappen. Het gaat om het deel Enschede centraal naar station Boekelo.

"Dit is niet positief voor Boekelo", reageert voorzitter van de dorpsraad Jeroen Verhaak. "Het openbaar vervoer tussen Enschede en Boekelo verdwijnt en dat heeft bijvoorbeeld gevolgen voor mensen die naar het ziekenhuis moeten of op bezoek gaan bij familieleden."

Te weinig
Volgens Syntus maken er op dit traject dagelijks minder dan honderd passagiers gebruik van de bus en dat is te weinig om de verbinding in stand te houden. De provincie Overijssel moet als opdrachtgever voor het openbaar vervoer nog instemmen met het besluit, maar doet dat naar verwachting een dezer dagen. Als het licht inderdaad op groen gaat, rijdt de bus per december niet meer tussen Enschede en Boekelo.

Alternatief
De dorpsraad gaat maandag in gesprek met Syntus. Verhaak hoopt dat Syntus instemt met het voorstel om de bus nog tenminste een jaar door te laten rijden, ook al is het minder frequent. Het alternatief van Syntus om in Boekelo een buurtbus in te zetten, komt in het gesprek ook ter sprake, verzekert Verhaak.

De dorpsraad Boekelo buigt zich 19 juli in de dorpsraadvergadering over het onderwerp. TV Enschede FM sprak met Jeroen Verhaak over de kwestie. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen