Volledig scherm
© ThinkStock

Audio | Boekelo loopt toch warm voor buurtbus

BOEKELO - De dorpsraad Boekelo is er niet in geslaagd buslijn 6, tussen Enschede Centraal en station Boekelo, van de ondergang te redden. Zij moet genoegen nemen met een buurtbus als alternatief. Vervoersmaatschappij Syntus heeft voorgesteld de bus van maandag tot en met vrijdag elk uur te laten rijden. Ook op zaterdag, maar dan gaat de dienstregeling later in en stopt de bus ook eerder.

Syntus kwam zelf met het voorstel van een buurtbus nu buslijn 6 niet langer rendabel is. De dorpsraad verzette zich tegen het schrappen van de buslijn en schreef de provincie Overijssel deze zomer een brief in de hoop dat zij terug zou komen op haar besluit. „Maar dat is niet gelukt”, zegt Jeroen Verhaak, voorzitter van de dorpsraad. „Ik heb de vervoerscijfers gezien en ik moet zeggen dat ik het besluit ook wel begrijp. We zijn nu in gesprek met Syntus over de buurtbus.” Een alternatief waar Verhaak inmiddels mee kan leven, omdat mensen toch gebruik kunnen blijven maken van een bus.

Onderzoek
Hoe de dienstregeling er exact uit komt te zien weet de voorzitter nog niet. De dorpsraad wil eerst een vervoersonderzoek uit gaan voeren, waarmee het huidig en toekomstig gebruik van de verbinding in kaart kan worden gebracht. De resultaten worden gebruikt bij het opstellen van een dienstregeling, waarbij de bus zo optimaal mogelijk benut wordt. „Want het zou zo maar kunnen dat als we de verbinding bijvoorbeeld doortrekken naar het MST, er meer mensen gebruik van gaan maken”, aldus Verhaak.

11 december
De nieuwe dienstregeling van Syntus gaat op 11 december in. Vanaf dat moment zou ook de buurtbus moeten gaan rijden. Vrijwilligers gaan de bus besturen. Zij worden begeleid door Syntus.

TV Enschede FM sprak met de voorzitter van de dorpsraad Boekelo, Jeroen Verhaak.Beluister het fragment hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2468 stemmen