Volledig scherm
© Lucien Baard

Audio | Boekelose wijkagent zwaait na 40 jaar af met luide sirenes

ENSCHEDE - Voor de Boekelose wijkagent Anton Brinks was de zondag van de Military in Boekelo niet zo maar een doorsnee werkdag; voor Brinks was het zijn allerlaatste dienst voordat hij met pensioen ging. Zondagmiddag om klokslag 17:00 uur zat het erop voor de wijkagent uit Boekelo.

Voor Brinks was het een bewuste keuze om zijn laatste dienst op de Military in Boekelo te draaien. “Officieel stop ik per 1 november, maar ik had nog wat vrije dagen op te maken”, zei Brinks op Enschede FM. “Ik wilde bewust de Military nog meemaken, omdat het voor Boekelo en Nederland het grootste paardensportevenement is. Dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk om te regelen.”

40 jaar
Brinks - hij werkte veertig jaar bij de politie - kijkt terug op zijn lange carrière. “Er is natuurlijk heel veel veranderd. Ik ben begonnen bij de gemeente politie, toen werd het Regio Politie Twente en nu is het de Nederlandse politie. En ook de maatschappij verandert natuurlijk enorm, de tijd gaat heel snel.”

De wijkagent uit Boekelo moet maandagochtend nog wel even naar het politiebureau. “Het wapen mag ik niet houden”, grapt Brinks. “Ik ga nu van het leven genieten”, besluit hij.

Bijzonder afscheid
De collega's van Brinks hebben zijn laatste dag niet zomaar voorbij laten gaan. Maandagochtend werd hij luid gewekt en met politieauto's met sirenes van zijn huis opgehaald voor zijn laatste dag. 

Volledig scherm
© Lucien Baard

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1363 stemmen