Volledig scherm
Drie boeken rondom het thema Dochters over hun Vader worden besproken in een leesgroep © Thinkstock

Audio | Boekenbusje komt straks nauwelijks meer in Enschede en omgeving

ENSCHEDE - Zes haltes van de Bibliobus in de stad verdwijnen na 21 juli. Voor Boekelo en Lonneker wordt nog een alternatief gezocht.

De openbare bibliotheek moet fors bezuinigen en daarom maakt de bibliobus steeds minder kilometers door Enschede. Donderdag 21 juli rijdt de bus voor de laatste keer de normale route door de stad. Daarna is het afgelopen. Zes haltes in Enschede verdwijnen. Na een maand vakantie stopt de Boekenbus vanaf maandag 22 augustus alleen nog in Lonneker en Boekelo. In Enschede maakt de mobiele bieb dan alleen nog stops bij 28 basisscholen, want die betalen voor elk halfuur 10 euro.

'Dramatisch'
„Dit is dramatisch”, reageert Josien Blaauw, medewerker van de bibliotheek op het verdwijnen van de Boekenbus uit de wijken. „Voor kinderen wordt de drempel om alleen naar een filiaal van de bibliotheek te gaan, veel hoger.”

Lonneker en Boekelo
En eind dit jaar is het ook afgelopen met de haltes in Lonneker en Boekelo. Directeur Gerard Kocx onderhandelt momenteel in beide dorpen met andere instanties om ergens anders een biebvestiging te kunnen inrichten. In Lonneker zijn daarvoor het parochiehuis en het dorpshuis in beeld. In Boekelo gaat de zoektocht nog verder. De opzet is dat de vestigingen in de beide dorpen grotendeels door vrijwilligers worden gerund.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Gerard Kocx, directeur van de bibliotheek.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (15%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (49%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3273 stemmen