Volledig scherm

Audio | Boekhandel Broekhuis in Enschede krijgt facelift

ENSCHEDE - Boekhandel Broekhuis begint in Enschede aan een nieuw hoofdstuk in haar bijna 150-jarig bestaan. De Enschedese vestiging aan de Marktstraat wordt ingrijpend verbouwd, met de nadruk op de buitenkant en de begane grond.

Binnen wordt de benedenverdieping volledig gestript en opnieuw ingericht. De begane grond wordt rond een nieuw centraal kassapunt helemaal opnieuw ingericht. Verschillende rubrieken worden verplaatst. Er komen bijzondere zitjes, een grote leestafel en een aparte kinderhoek. Aan de buitenzijde verdwijnen de luifel rond het winkelpand en het portiek bij de entree.

Enschede FM sprak met Kees Schafrat, eigenaar van Boekhandel Broekhuis. Beluister het fragment hier.

De verbouwing begint maandag 22 augustus en moet drie weken later klaar zijn. In die verbouwingsperiode blijven de drie verdiepingen bereikbaar via de zij-ingang aan de Noorderhagen, normaal gesproken de personeelsingang. Buiten wordt een aantal kraampjes geplaatst van waaruit de goedlopende titels en aanverwante artikelen worden verkocht. "Zo kunnen we meteen het publiek op de hoogte houden van de verbouwing en de heropening op zaterdag 10 september", zegt Kees Schafrat, directeur-eigenaar van Boekhandel Broekhuis.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Boekhandel Broekhuis

poll

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

  • De burgemeester laat zijn oren hangen naar de kerken (42%)
  • Ach, fijn dat het evenement gewoon door kan gaan (19%)
  • Jammer dat kerken erop aan worden gekeken, terwijl de burgemeester beslist (39%)
36 stemmen