Volledig scherm
© Getty Images

Audio | Burgernet Glanerbrug boekt resultaten in strijd tegen drugsoverlast

GLANERBRUG - Het initiatief Burgernet Glanerbrug lijkt te werken. Het aantal meldingen van drugsoverlast in het grensdorp is sinds de oprichting van de Facebookpagina gedaald van zestig meldingen per dag tot nul meldingen in het afgelopen weekend. Oprichter Jeroen Sluik zegt trots te zijn op het resultaat.

Op 16 mei richtte Sluik de Facebookpagina ‘Burgernet Glanerbrug’ op. De pagina fungeert als een soort meldpunt voor overlast en criminaliteit in het grensdorp. In drie dagen tijd werd de pagina 1700 keer geliked. Vanwege het grote succes besloot Sluik de actie uit te breiden. Zo kwam het idee voor een burgerwacht, waar de oprichter zo snel mogelijk mee hoopt te starten.

Sluik is in gesprek gegaan met de politie en de gemeente voor een betere samenwerking en ook dat werpt zijn vruchten af. In de afgelopen maand heeft de burgemeester namelijk vier drugspanden in het dorp gesloten.

Duidelijk signaal
In gesprek met TV Enschede FM vertelt Sluik over de succesvolle aanpak van drugsoverlast. “Het is gewoon een heel duidelijk signaal naar buiten toe dat dit niet gewenst is bij ons”, vertelt hij. Beluister hier het fragment terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (19%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (58%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (23%)
78 stemmen