Volledig scherm
Schilderijen van de kunstuitleen worden binnenkort geveild © Annina Romita

Audio | Concordia Enschede haalt met veiling en ‘summersale’ bezem door collectie

ENSCHEDE - Een zeefdruk van Theo Wolvecamp, een ets van Herman Brood of een echte Corneille. Maar ook werken van minder bekende kunstenaars worden donderdag van de hand gedaan. Concordia veilt zo’n vijftig kunstwerken uit de collectie van de Kunstverhuur, om ruimte te maken voor nieuw werk.

Voor de veiling is een select gezelschap uitgenodigd van mensen die lid zijn van de ‘Kunstuitleen’ en serviceclubs. ,,We willen dat de mensen die ons jarenlang trouw zijn geweest als eerste kunnen kiezen om een schilderij of zeefdruk definitief in huis te halen”, zegt Willemijn Sieffers, sinds oktober vorig jaar verantwoordelijk voor de Kunstverhuur.

Summersale
Concordia heeft voor de veiling vijftig kunstwerken geselecteerd, maar doet er veel meer van de hand. ,,De mooiste worden geveild. Daarna houden we een summersale.” Dat betekent dat vanaf vrijdag iedereen een kunstwerk kan kopen dat bij Concordia de deur uit moet.

Te koop
​In het pand aan de Langestraat zullen de werken de hele zomer te zien en te koop zijn. Daar staan ook de kunstwerken tussen die donderdag tijdens de veiling niet worden verkocht. Want de veiling mag dan bedoeld zijn om schoon schip te maken; werken van waarde gaan niet weg onder een bepaalde prijs. ,,Het is niet de bedoeling dat eventuele opkopers er een slaatje uit slaan.” Daarom is ‘gunning’ voorbehouden.

Enschede FM sprak met Audry Hoemakers van Concordia over de verkoop. Beluister het fragment hier terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
311 stemmen