Volledig scherm

Audio | Dierenarts en collega uit Lonneker rijden carbagerun

LONNEKER - Sanne Slot en Soraya van der Holst van Dierenartspraktijk Bos in Lonneker doen met een ‘barrel’ (Ford Mondeo uit 1998) mee aan de carbagerun die maandag 4 juli start. Ze rijden voor een goed doel: de Cliniclowns.

Wat in september eigenlijk meer als een grap van Soraya begon heeft nu wel hele serieuze vormen aangenomen. We hebben ons opgegeven en de loting heeft uitgewezen dat we mee mochten, vertelt de 28-jarige Sanne. Sanne is dierenarts en Soraya is assistente.

500 euro
De twee rijden mee met de carbage run, een rally met auto's van een maximale dagwaarde van 500 euro bouwjaar 1998 of ouder. De rally is 5 dagen en gaat door Europa, dit jaar Duitsland, Italië, Slovenië, Bosnië en uiteindelijk is Kroatië het eindpunt.

'Grote uitdaging'
Tijdens de rally moeten allerlei opdrachten worden uitgevoerd, waar punten mee verdiend kunnen worden. ,,Onze runner is een Ford Mondeo sedan uit 1998'', zegt het duo. ''Waarom we meedoen? Het lijkt ons een hele grote uitdaging om met een oud barrel zo'n hele afstand te rijden. We rijden voor het goede doel, de cliniclowns, en dat voegt iets toe.'' Sanne en Soraya zijn te volgen op Facebook: SanneSoraya carbagerun. Doneren kan ook altijd nog, voegen ze toe.

Enschede FM sprak Sanne onderweg. Beluister het gesprek hier terug:

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (18%)
265 stemmen