Volledig scherm
© Erna Lammers

Audio | Dorpsraad Lonneker: 'Peil overlast grondwater zelf'

LONNEKER - Kijk in uw kelder en kruipruimte hoeveel water er staat. Dit vraagt Dorpsraad Lonneker van inwoners, nu het dorp niet in het onderzoek van Tauw is vermeld.

Tot grote verbazing van een aantal aanwezigen werd tijdens de presentatie van het onderzoek naar grondwateroverlast in Enschede-Noord geen woord gerept over Lonneker. En dat terwijl het dorp wel tot stadsdeel Noord behoort. Nu heeft de dorpsraad op eigen titel een oproep geplaatst. Zij wil dat zo veel mogelijk inwoners die regelmatig of constant een natte kelder of kruipruimte hebben zich melden.

'Valt mee'
Tauw heeft zich in haar onderzoek alleen gericht op de grondwateroverlast in de noordelijke woonwijken. Volgens de gemeente zou het aantal meldingen van grondoverlast uit Lonneker bovendien wel meevallen. En terwijl volgens de aanwezige Lonnekenaren wel degelijk sprake is van natte kelders in het dorp. Een deel van de Lonnekernaren vermoedt zelf dat er een verband is met de vervanging van de riolering of slechte regenwaterafvoer.

Melden
Dorpsraad Lonneker roept inwoners op om in hun kelder of kruipruimte te controleren of er water in staat. Zo ja, dan hoopt de Dorpsraad dat dit wordt gemeld (eventueel met foto) via info@dorpsraadlonneker.nl. De reacties worden dan aangeboden aan wethouder Hans van Agteren.

Grondwateroverlast
Dat grondwateroverlast een omvangrijk probleem is in Enschede, is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden. Op een enquête van deze krant kwamen bijna 900 meldingen van vochtige woningen, ondergelopen kelders en natte kruipruimtes. De uitkomsten van de enquête gaven voor de gemeente genoeg aanleiding om bureau Tauw extra onderzoek te laten uitvoeren in Enschede-Noord. Het meldpunt grondwateroverlast is ook nog steeds van kracht. Die is te vinden via de website: www.tubantia.nl/meldpunt053.

TV Enschede FM sprak met de voorzitter van de Dorpsraad Lonneker, Matthie Kroezen. Beluister het gesprek hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

  • Douane moet meer en beter controleren (16%)
  • Eigen schuld, kopers willen toch goedekope producten (53%)
  • Online opsporing uitbreiden, handelaren zwaar straffen (32%)
38 stemmen