Volledig scherm
De gymzaal aan Het Stroink komt voor zeker tien jaar in handen van de wijkbewoners. Foto: Frans Nikkels

Audio | Droom blijkt nachtmerrie: gymzaal Stroinkslanden weer in handen gemeente Enschede

ENSCHEDE - Wat minstens tien jaar had moeten duren, eindigt na veel ellende en financiële tegenslagen al na drie jaar. Gefrustreerd geeft Bewonersteam Stroinkslanden (BTS) het beheer van de gymzaal aan Het Stroink terug aan de gemeente. De droom van een eigen sporthal voor Stroinkslanden is verworden tot een nachtmerrie.  

In 2013 werd de gymzaal, liggend naast het Smileyveld, met de slopershamer bedreigd. Om dit te voorkomen nam wijkorgaan BTS het gebouw van de gemeente aanvankelijk over voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Aanvankelijk, want het vastgoedbedrijf van de gemeente wilde later wel de resterende boekwaarde van het pand, 42.000 euro, ontvangen. Met bijdragen van woningcorporatie De Woonplaats en wijkbudgetten kon door het Bewonersteam uiteindelijk een voorzichtige start worden gemaakt met de gymzaal, die tot Stroinkshal werd omgedoopt.

Bodemloze put
Van de vreugde en het enthousiasme van de start is na drie jaar echter nog weinig over. De hal bleek vlak na overname een bouwval en een financieel bodemloze put. Uit een bouwtechnisch onderzoek blijkt dat er 60.000 euro nodig is om de hal veilig en bruikbaar te maken. Dat wordt de stichting te veel. Het BTS gooit de handdoek nu in de ring. De lokale fractie van de SP heeft vragen gesteld over de ontstane situatie.

Kat in de zak
Voorzitter Lo Nipperus van het BTS voelt zich bekocht door de gemeente. Hij vindt dat de gemeente zijn zorgplicht niet heeft ingevuld ten opzichte van het BTS. Beluister hieronder het volledige gesprek tussen TV Enschede FM en Lo Nipperus over de hal.

Politieke vragen
De SP wil van de wethouder weten in hoeverre de gemeente van de problemen op de hoogte was en waarom de politiek hierover nooit is geïnformeerd. Daarnaast wil de SP weten hoe de kosten van BTS worden gecompenseerd en belangrijker nog: wat er nu met de Stroinkshal gaat gebeuren.

TV Enschede FM sprak met Annelies Futselaar van de SP over de Stroinkshal. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3044 stemmen