Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Audio | 'Drugsdealer' uit Glanerbrug moet aangifte doen

GLANERBRUG - Ramzan Achmadov uit Glanerbrug moet aangifte doen van het feit dat hij, in zijn ogen, op Facebook onterecht is afgeschilderd als drugsdealer. Dat kreeg hij te horen van een advocaat die door de Glanerbrugger om advies is gevraagd. De raadsman heeft de zaak niet in behandeling genomen, maar gaf Achamadov advies over de kwestie die 'best ingewikkeld' is. 

Zodra Achmadov officieel aangifte heeft gedaan, onderzoekt de politie of er sprake is van een strafbaar feit. Op basis daarvan wordt beslist of de zaak al dan niet wordt doorgespeeld naar de officier van justitie. Die stelt vast of de eigenaar van de Facebook-site kan worden vervolgd voor belediging, laster of smaad.

Advocaat
Volgens de advocaat is het van belang dat de tekst en foto door BurgerNet na drie dagen van de Facebook-pagina zijn gehaald. Als het bericht er nog altijd op had gestaan, had Achmadov de zaak meteen kunnen voorleggen aan de civiele rechter.

​Onrecht
Achmadov stelt dat hij op Facebook ten onrechte is bestempeld als drugsdealer. Op de foto staat een van zijn broer geleende auto. Tekst en foto zijn na drie dagen verwijderd. 

Enschede FM sprak met Ramzan Achmadov. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (54%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (34%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (12%)
297 stemmen