Volledig scherm
Dennis Ceran. Foto: privé

Audio | Eigenaar seksclub in Enschede baalt van trend: 'Bijna enig overgeblevene'

ENSCHEDE - Legale seksinrichtingen in de regio lijden onder de verplaatsing van de seksindustrie naar de huiskamers. Dat zegt Dennis Ceran, mede-eigenaar van Club Casanova aan de Noorderhagen in Enschede. Hijzelf kan het weten.

Nachtclubs in Twente, ooit een florerende business, zijn er amper nog. De Twentsche Courant Tubantia maakte eerder deze dag bekend dat het aantal sekswerkers dat zich aanbiedt via het internet en klanten bijvoorbeeld in woningen ontvangt juist toeneemt.

Bijna de enige
“Vroeger had je negentien clubs in Enschede en omstreken. Toen kwamen ze vanuit Zwolle en Zutphen hier naar toe”, vertelt Ceran. “Nu ben ik de enige nog, samen met Bar 't Oude Haasje in Haaksbergen. En je hebt inpandige raamprostitutie in Almelo. Maar daarmee heb je het in Twente wel gehad.”

Belasting betalen
Behalve de kamerhuur hebben prostituees mét vergunning meer kostenposten. Ceran: ,,De vrouwen die bij mij werken, zijn allemaal zzp’er. Ze zijn dus verplicht om belasting af te dragen." Hij begrijpt dus wel waarom sommige vrouwen kiezen voor de illegaliteit. ,,In je huiskamer kun je uit zicht van de Belastingdienst blijven.”

Ondanks dat ze thuis meer kunnen verdienen, zijn er toch nog steeds vrouwen die bij hem willen werken. Waarom? ,,Sommige dames zitten niet te wachten op de rompslomp die daarbij komt kijken. Ze vinden het lastig om reclame voor zichzelf te maken of hebben geen pc. Maar er zijn ook vrouwen die simpelweg liever wél legaal willen werken.”

Ceran neemt de vrouwen bovendien werk uit handen. ,,Als ik de vrouwen uitbetaal, breng ik het geld dat zij aan belasting kwijt zouden zijn in mindering. Op die manier hebben zij er geen werk mee en gaat het toch volgens de regels.”

Hopen op 'gekke' klant
Toch wordt het er al met al voor hem niet gemakkelijker op om aan geld te komen. ,,Ik moet het hebben van die gekke klant uit Dubai, die er in drie dagen een paar duizend euro doorheen jaagt. Van rijke bezoekers, die gaan voor exclusiviteit.”

TV Enschede FM sprak met Dennis Ceran, mede-eigenaar van club Casanova. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1603 stemmen