Volledig scherm
© Frans Nikkels

Audio | Enschede genomineerd voor slimste binnenstad van het jaar

ENSCHEDE - De gemeente Enschede is voor drie projecten genomineerd bij de verkiezing van de Slimste Binnenstad van Nederland. De verkiezing draait om nieuwe communicatiemiddelen en technologieën die worden ingezet om een bezoek aan de binnenstad leuker of makkelijker te maken.

Loopgedrag bezoekers
Een van de genomineerde projecten heeft de gemeente in samenwerking met Saxion Hogeschool en Universiteit Twente ontwikkeld. Door wifi en andere sensoren te traceren, wordt het loopgedrag van bezoekers vastgelegd. Studenten van de scholen gaan vervolgens met de verzamelde data aan de slag. 

Fietsapp
Er is ook een fietsapp genomineerd. Deze app gebruikt bestaande data en actuele verkeersinformatie om een optimale route en vertrektijd voor de fietser vast te stellen. Fietsers kunnen door lokale ondernemingen beloond worden.

App voor werkzoekenden
Het derde genomineerde project biedt werkzoekenden een ondersteunende app, waar ze online informatie op maat kunnen krijgen. Ook kunnen de werkzoekenden programma's doorlopen.

Stemmen
Via www.slimstebinnenstad.nl kan tot en met 18 september 12.00 uur gestemd worden op de projecten. Dit kan door middel van een like. Tijdens het congres op 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

TV Enschede FM sprak over de nominatie met Martina Veenstra, lector Smart City bij Saxion Hogeschool Enschede. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
 

Live Voetbal

home logo PSVPSV
75'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (45%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
1033 stemmen