Volledig scherm
Projectontwikkelaar Jacky Scherens voor een impressie van de Kop van de Boulevard. © Reinier van Willigen

Audio | Enschede is 'hot' bij investeerders

ENSCHEDE - Enschede staat momenteel in de top 10 van Nederlandse steden waar wordt geïnvesteerd. Vooral de belangstelling van buitenlandse investeerders is daarbij opvallend.

De investeringen van de Belgische projectontwikkelaar LIFE zijn de aanzet voor een radicale transformatie van de Kop van de Boulevard, het gebied tussen het Holland Casino en de ITC-toren bij de rotonde Haaksbergerstraat. Hier wordt de binnenstad de komende jaren met 50.000 m2 en 500 appartementen in woontorens uitgebreid.

Appartementen
De Duitse vastgoedbelegger Patrizia investeert in 125 van die appartementen. En het Nederlandse Amvest wordt eigenaar van een appartementengebouw, eveneens met 125 wooneenheden. Verder bouwt Woningcorporatie Domijn 100 appartementen in de sociale huursector.

DISH-locatie
LIFE bouwt voor eigen risico 150 koopappartementen in de Kop. De ontwikkelaar uit Antwerpen werd eerder deze maand eigenaar van de braakliggende DISH-locatie naast de ITC-toren. In november wordt LIFE ook eigenaar van het voormalige ziekenhuis Stadsmaten aan het Ariënsplein. Daar zijn nog geen concrete plannen voor bekend.

Grootstedelijke allure
De plannen in de Kop van de Boulevard passen in de ambitie van Enschede een centrumstad te worden met grootstedelijke allure. LIFE staat voor Living In a Funky Environment, precies wat de stad wil aanbieden. De ontwikkelaar heeft in diverse Europese steden grote en in het oog springende woonprojecten gerealiseerd.

Marijke van Hees
Jacky Scherens van LIFE werd via oud-wethouder en huidig raadslid Marijke van Hees (PvdA) op het spoor van Enschede gezet. Hoewel de gesprekken met veel eigenaren nog moeten worden gevoerd gaan de plannen uit van sloop van de panden van de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) en de ING-bank op de hoek van de Boulevard en de Nijverheidsstraat.

Het aantal van 500 appartementen past volgens directeur stedelijke ontwikkeling Tjerk Wassenaar in het woonprogramma van de stad. De Belg Scherens zegt er vanuit te gaan dat medio 2019 de eerste schop voor de nieuwe ontwikkelingen de grond in kan.

TV Enschede FM sprak met Rob Admiraal, Directeur Woordvoerder Saxion hogeschool. Beluister het gesprek hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1211 stemmen