Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Audio | Enschede sluit 2 zwembaden

ENSCHEDE - Een noodzakelijke bezuiniging op het sportbedrijf van 1 miljoen euro per jaar velt twee zwembaden. Omdat in het verleden nooit rekening is gehouden met onderhoudskosten van de toekomst, moeten er snel harde bezuinigingen worden doorgevoerd.

Om deze bezuinigingen te kunnen halen gaat Zwembad De Brug in Glanerbrug – dat de komende jaren het duurst is in onderhoud - vanaf het schooljaar 2017-2018 dicht.

Toekomst
Op langere termijn volgt ook Zwembad Het Slagman in Enschede-Noord, dat net een grondige opknapbeurt heeft gehad. Om de pijn te verzachten is het de bedoeling dat er in de toekomst ergens in Enschede een nieuw zwembad wordt gebouwd. Aquadrome blijft met binnen- en buitenbad gewoon gehandhaafd.

Bezuinigd
Niet alleen op de zwemsport moet fors bezuinigd worden. Ook op de binnen- en buitensport is dat het geval. Daarom stelt de gemeente voor om zes gymlokalen in de stad te sluiten. Het gaat om de gymzalen aan de Franklinstraat, Nieuwe Schoolweg, P. Moreelsestraat, Jupiterstraat, Oosterveld en Lijsterstraat.

Kleedkamers
Bovendien wil de gemeente besparen door kleedkamers over te dragen aan sportverenigingen. Daarnaast moeten vooral voetbalverenigingen worden gestimuleerd om efficiënter gebruik te maken van voetbalvelden, zodat ook op dat onderhoud bezuinigd kan worden.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Wilco Louwes, journalist van TC Tubantia.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (14%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
100 stemmen