Volledig scherm
Activiteiten zoals de drakendans van een gemeenschap uit Sierra Leone moeten via de site makkelijker gepromoot worden © Reinier van Willgen

Audio | Enschedeërs 'verbinden' via website Wijkconnect hun wijk

ENSCHEDE- Een groep bewoners uit de wijk Stadsveld wil de wijk met elkaar ‘verbinden’. Judith Elisa, Kariem Dahoe, Tim Beeris, Wendy Thijssen, Amy Maduro en Tabbe te Brake hebben daarom een site opgezet: Wijkconnect.

Op de site kunnen buurtbewoners straks zien wanneer er waar een activiteit gepland staat, en of andere bewoners hulp nodig hebben. “Als je bijvoorbeeld een boormachine nodig hebt, hoef je hem zo niet meteen te kopen, maar kun je hem ook een keer lenen van je buurvrouw,” aldus Tabbe te Brake. “En later kun je haar een keer helpen.”

Het opzetten van het project is niet over een nacht ijs gegaan. Het moet blijvend worden, en bij veel succes worden er meerdere wijken aan het project toegevoegd. 22 juni is de officiële ‘opening’ in Speeltuin Stadsveld. TV Enschede FM sprak met Tabbe te Brake over Wijkconnect, beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

  • Wat een onzin, ballonnen zijn juist feestelijk en leuk (23%)
  • Ik snap het wel, de gevolgen voor de natuur worden onderschat (51%)
  • Dit is echt een typisch politiek proefballonnetje (27%)
1096 stemmen