Volledig scherm
© 3W Real Estate/architectenbureau Van der Goes

Audio | Enschedese binnenstad in trek: bezoek stijgt met 7,5 procent

ENSCHEDE – Het gaat goed met de binnenstad van Enschede. Uit cijfers van de gemeente blijkt dat het aantal bezoekers met 7,5 procent is toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

De stijging is zichtbaar op alle dagen van de week. Het aantal bezoekers (48.000) op zaterdag, de voor winkeliers belangrijkste dag van de week, is eveneens gestegen maar is nog steeds lager dan in 2012, toen 52.000 bezoekers werden geteld. Een derde van het winkelende publiek op zaterdag komt uit Duitsland. Op zondag wordt de binnenstad tegenwoordig bezocht door 10.000 bezoekers.

Hard werken
Het succes komt de stad niet aanwaaien: “Het centrum van Enschede wordt steeds mooier en er gebeuren weer nieuwe en bijzondere dingen. Dat gaat niet van zelf, daar werkt de gemeente samen met ondernemers en andere partners hard aan,” aldus Stadsdeelwethouder Centrum Eelco Eerenberg.

Schwung
Er zit schwung in de binnenstad van Enschede. Lege winkelpanden worden in rap tempo gevuld, gevels opgeknapt en verfraaid, plannen bedacht en visies ontwikkeld. Op A-locaties die na sloop van panden leegkomen (Hofpassage en binnenkort het oude Hema-pand) verrijzen de komende maanden in sneltreinvaart nieuwe, imposante winkelgebouwen. Enschede blijkt plots in trek. Gegadigden staan bijkans in de rij voor een winkelunit.

Enschede FM ging in gesprek met Eelco Eerenberg. Beluister het gesprek hier terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen