Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Audio | Enschedese raadsleden willen openbare discussie over AkzoNobel

ENSCHEDE - Een grote openbare bijeenkomst van politici met AkzoNobel en Staatstoezicht op de Mijnen, dat is wat de Enschedese raadsleden Vic van Dijk (D66) en Margriet Visser (EnschedeAnders) voor ogen staat. Volgens hen is die bijeenkomst nodig gezien alle incidenten met lekkages van de laatste tijd.

Alles zou daar besproken moeten kunnen worden. ,,Want ik weet wel het verschil tussen een lekkage in een horizontale en verticale leiding, maar veel mensen weten dat niet”, zegt Van Dijk. ,,Die zien door de bomen het bos niet meer.”

Enschede FM sprak met Vic van Dijk, raadslid voor D66. Beluister het fragment hier. 

Weglekkende diesel

Hij verwijst naar de lekkage in de leiding naar de zoutcaverne aan de Zwartevennenweg, waardoor diesel weglekte, en de lekkage aan een horizontale leiding bij de Mensinkweg, ter hoogte van kruising met de Rougoorweg in Hengelo, waardoor zout water weglekte.

Van Dijk zou de grote bijeenkomst al op 13 september willen hebben, maar het is volgens hem de vraag of AkzoNobel er dan bij kan zijn. Het bedrijf heeft voor 29 september zelf ook een bijeenkomst gepland, voor alleen politici. Maar daar ziet Van Dijk niets in. Hij wil een openbare bijeenkomst ‘met ruimte voor politieke discussie’.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (54%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (14%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (32%)
273 stemmen