Volledig scherm
Aeryn Schoonen (10)

Audio | Enschedese tiener gooit dagelijks 'filosofietje' in de ether bij 3FM

ENSCHEDE - 'Alles komt goed, de rest niet.' 'Trek iets positiefs aan, dat past altijd.' 'Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.' Elke dag voor ze naar school gaat strooit Aeryn Schoonen (10) een 'filosofietje' de ether in, bij Giel Beelen op 3FM.

Haar vader werkt bij de radio, maar dit klusje heeft Aeryn toch echt aan zichzelf te danken. Nou ja, eigenlijk aan haar moeder. "Mijn ouders waren laat in de nacht een film aan het kijken. Mijn moeder nam een slok thee en verslikte zich. Ze stikte bijna. Mijn vader sloeg haar op de rug en ze moest enorm hoesten." Aeryn werd er wakker van. "Ik schrok zó dat ik de rest van de nacht niet meer kon slapen. En toen hoorde ik Giel op de radio."

Filosofietje
Ze stuurde een sms'je over wat er was gebeurd en even later mocht ze haar verhaal delen met Giel Beelen op de radio. Live. "In de ochtendshow zit ook altijd een filosofietje en ze vroegen of ik dat wilde doen. Nou, leuk!" Daar bleef het niet bij. "Ik had opgehangen en een paar minuten later ging mijn telefoon opnieuw. Het was Edwin, de redacteur. Hij vroeg of ik elke dag een filosofietje wilde doen op de radio. Ze vonden dat ik het zó goed deed en de vorige had na een jaar afscheid genomen."

Krakerig
Dat was drie weken geleden en sindsdien staat Aeryn elke morgen om zeven uur op om haar keel te schrapen en wat in zichzelf te kletsen. Haar stem wakker maken, noemt ze dat. "Zodat ik niet zo krakerig klink als Edwin iets voor half acht belt en mij doorverbindt met Giel." Een filosofietje, een gesprekje en dan naar school. "Het past allemaal net."

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Aeryn.© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
390 stemmen