Volledig scherm
© Beatrix Kerkhof

Audio | Enschedese voorzitter wil Nederlandse Alleenstaanden Kampeerclub hervormen

ENSCHEDE - Alleenstaand of alleengaand? Een wezenlijk verschil. Met een statutenwijziging mogen beide groepen straks mee op de reisjes van de Nederlandse Alleenstaanden Kampeerclub.

De Nederlandse nachten zijn koud deze zomer. Zeker als je die in je eentje doorbrengt, in een tent of een camper. Want alleen ben je als je erop uit trekt met de Nederlandse Alleenstaanden Kampeerclub (NAKC). De club, opgericht in 1998, is ontstaan uit onvrede, vertelt de Enschedese voorzitter Beatrix Kerkhof, voorheen voorzitter van Solo Aktief. "Mensen die binnen die club een relatie kregen mochten lid blijven. Wat krijg je dan? Stelletjes gaan bij elkaar zitten en dan zit je nog alleen."

Te streng
De regels van de nieuwe club zijn streng. Te streng, meent Kerkhof. De intentieverklaring is daarom aangepast. Want voordat er ook nog maar één kilometer werd afgelegd, moesten de vrijgezelle kampeerders schriftelijk vastleggen niet een nacht in andermans kampeermiddel door te brengen.

Vlotter
Kerkhof wil nu de statuten aanpassen. Die stellen namelijk dat, naast zaken als overlijden en samenwonen, het aangaan van een latrelatie het einde van het lidmaatschap betekent. "Die regel moet eruit. Iemand met een latrelatie mag wat mij betreft binnen de club blijven. Op voorwaarde dat hij of zij alleen komt. Vlotter moet het, soepeler en eigentijdser. Niet dat de NACK een jongerenclub is, maar een bijeenkomst van bejaarden is het evenmin, stelt Kerkhof

Enschede FM sprak met Beatrix Kerkhof. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
510 stemmen