Volledig scherm
Foto ter illustratie © Bert Kamp

Audio | Expo eRIC zet Vliegveld Twenthe in vuur en vlam

ENSCHEDE- Het Vliegveld Twenthe staat de komende drie dagen in het teken van Expositie eRIC. Dat is een evenement dat via talloze demonstraties laat zien hoe er gehandeld wordt in verschillende rampscenario's.

Zo zijn er demonstraties die laten zien hoe een ontspoorde trein weer op het spoor moet komen, hoe een gekantelde vrachtwagen weer recht wordt gezet en worden functies van verschillende soorten apparatuur getoond. Er zijn ook meer ‘spannender’ demonstraties, van bijvoorbeeld de brandweer die laat zien hoe zij natuurrampen bestrijden, en de politie laat zien hoe zij mensen staande houden of hoe politiehonden een persoon overmeesteren.

Elke dag eindigt met een grote eind-demo, waarbij alle hulpdiensten aanwezig zijn. Een arrestatieteam moet criminelen uit een gebouw halen, er moet een verdacht pakketje onschadelijk gemaakt worden en de brandweer moet een brand in het gebouw blussen. In de eind-demo staat de samenwerking tussen de hulpdiensten centraal. TV Enschede FM sprak over het evenement met de oprichter, Stefan Hasseling. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2551 stemmen