Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Ferry Dragtstra uit Enschede is Gouden Buur van het jaar

ENSCHEDE – Elke buurt kent zijn helden: een buurman of buurvrouw die echt het verschil maakt. Iemand die gezelligheid op straat brengt of die je altijd om hulp kan vragen. In Overijssel is dat Ferry Dragtstra uit de buurt Schreurserve in Enschede. Hij is verkozen tot Gouden Buur van het jaar.

,,Ferry doet altijd alles voor onze buurt Schreurserve in Enschede”, vertelt buurvrouw Inge Schepers, die Ferry Dragtstra nomineerde. “Al zolang ik naast hem woon, 30 jaar alweer, zit hij in de wijkraad. Overal heeft hij contacten om van de buurt een fijnere plek te maken.”

Stadsbestuur
Elke dinsdagavond vertrekt Ferry met een map onder zijn arm naar het wijkcentrum voor buurtvergaderingen. ,,Hij weet altijd als eerste wat er in de wijk gebeurt. Via Nextdoor houdt hij iedereen goed op de hoogte: hij is de link naar het stadsbestuur”, vertelt Inge. ,,Ik zou zo nog 30 jaar met Ferry verder willen als buurman. Ook als er iets ernstigs speelt, bijvoorbeeld een overlijden in de familie, staat hij altijd voor je klaar.”

Wijkbedrijf
Het is niet altijd makkelijk om de buurt te vertegenwoordigen, vindt Ferry. ,,Je moet goed tegen teleurstellingen kunnen als je in de wijkraad zit”, lacht Ferry. ,,Maar we hebben laatst een succes behaald: het winkelcentrum dat ooit tot ‘Lelijkste Plek van Nederland’ werd bekroond gaat gerenoveerd worden.”

Als toekomstdroom zou Ferry graag een wijkbedrijf in zijn buurt zien. ,,Met een wijkbedrijf werken buurtbewoners aan een betere en mooiere buurt”, licht Ferry toe. “Zo kunnen we bijvoorbeeld boodschappen doen voor oudere buurtbewoners. Ik wil vooral zien dat we meer voor elkaar doen en dat we meer met elkaar praten.”

Buurtapp Nextdoor ontving ruim 300 nominaties voor Gouden Buren in aanloop naar Nationale Burendag zaterdag 24 september. 

Enschede FM sprak met Kitty van Muiswinkel van de buurtapp Nextdoor. Beluister het gesprek hieronder.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (59%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
541 stemmen