Volledig scherm
© Wouter Borre

Audio | Foutje: 1.000 fietsers Ride for the Roses verkeerde kant opgestuurd

ENSCHEDE - De fietstocht Ride for the Roses door Twente was zondag niet voor iedereen een succes. Ruim 1.000 deelnemers werden de verkeerde kant opgestuurd en reden een flink stuk om.

Het evenement voor KWF Kankerbestrijding leverde met 585.000 euro een prachtig bedrag voor het goede doel op.

Toch was niet iedereen even happy na afloop. Deelnemers aan de 25 en 50 kilometer kwamen vlak na de start op een verkeerde route terecht en reden een flink stuk om. Sommige deelnemers reden 10 kilometer extra, andere 20 en sommige fietsers besloten zelfs helemaal af te stappen, zo valt te lezen op de Facebook-pagina van de organisatie.

Hek
"Het is inderdaad misgegaan", geeft de Twentse projectleider Peter van Rooijen aan. "Wat is er gebeurd? De 100 kilometer-groep startte eerst, vlak daarna de 25 en 50 km-groep. Nadat ze bij het vliegveld vandaan kwamen moest de 100-groep linksaf, en de anderen rechts. Er stond een hek om die eerste grote groep de juiste richting op te sturen, die zou later geswitcht wordt. Maar het hek is te laat verplaatst."

Ruim 1.000 deelnemers kwamen daardoor op de 100 kilometer route terecht. De organisatie probeerde door middel van berichten op sociale media nog om de fietsers te informeren, maar lang niet iedereen kreeg de boodschap op tijd door.

"Heel vervelend, wij praten dit niet goed", zegt van Rooijen. "En wiens schuld het is: van het hek, de verkeersregelaars, of de organisatie : zeg het maar. Als je het positief bekijkt: die deelnemers hebben wel extra veel van onze mooie regio kunnen zien..."

Enschede FM sprak met Peter van Rooijen, voorzitter afdeling Twente, Ride for the Roses. Beluister het fragment hier.

Smetje
Volgens Van Rooijen is de verkeerde route een smetje op een verder nog altijd zeer geslaagde dag. "Het hogere doel, een troostrijk evenement bieden, is meer dan geslaagd. Natuurlijk leefde er wat irritatie bij sommige deelnemers, zeker die gestopt zijn. Maar wat mij betreft is het een klein minnetje naast een zeer grote plus."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Volledig scherm
© Wouter Borre
Volledig scherm
© Lars Smook

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1452 stemmen