Volledig scherm
© Wim Corduwener

Audio | Gouden Smiley toegekend aan MST Enschede

ENSCHEDE - Medisch Spectrum Twente heeft van Stichting Kind & Ziekenhuis de Gouden Smiley ontvangen. Het MST werd gekozen vanwege de begeleiding die het personeel aan kinderen en ouders verschaft. Het keurmerk kent een gouden, zilveren en bronzen variant.

De criteria van het keurmerk zijn voornamelijk gericht op het welzijn van het kind. "We proberen ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de behandeling van hun kind", vertelt Lisette Wegdam, kinderarts bij het MST.

Voor iedereen
De criteria van Stichting Kind & Ziekenhuis zou volgens de kinderarts op iedereen van toepassing moeten zijn. "Dit keurmerk is gericht op kinderen, maar als je de criteria leest denk je, dat verdient iedere patiënt." 

Enschede FM sprak met Lisette Wegdam. Beluister het fragment hier.

Uniek
Het MST is het eerste ziekenhuis in Twente die de Gouden Smiley heeft gekregen. Vorig jaar ontving Ziekenhuis Deventer de Gouden Smiley. Zij ontvingen het kwaliteitskeurmerk voor hun kraamafdeling, kinderafdeling en kinderunit dagbehandeling excellente kindgerichte zorg verlenen. 

Uitreiking
De Gouden Smiley zou vrijdag aan het MST worden uitgereikt, maar de voorzitter van Stichting Kind & Ziekenhuis was door ziektegeval niet instaat om het kwaliteitskeurmerk uit te reiken. De uitreiking is daarom verschoven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (54%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (34%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (12%)
295 stemmen