Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | 'Kloof tussen kansarme en kansrijke Enschedeërs moet kleiner'

ENSCHEDE - De kloof tussen kansarme en kansrijke Enschedeërs moet kleiner. Er moet dit najaar nog een voorstel op tafel liggen hoe de gemeente denkt de kloof tussen arm en rijk in de stad te kunnen verkleinen.

Dat is de belangrijkste uitkomst van de raadsvergadering van maandagavond. Daarin kwam de zomernota ter sprake, het document waarin het college van B en W in hoofdlijnen het beleid van volgend jaar schetst. In de zomernota spreekt het college van een steeds groter wordend gat tussen de kansrijke en kansarme inwoners en wijken van Enschede.

Aanpak
Behalve de constatering dat die kloof en de nadelige gevolgen er zijn volgt er in de beleidsplannen geen idee om er wat aan te doen. Dat ligt er nu dus wel. Althans, de opdracht aan het college, en wethouder Patrick Welman in het bijzonder, om dat idee vorm te geven. De opdracht komt uit de koker van de coalitiepartijen ChristenUnie, D66, BurgerBelangen en CDA. Met uitzondering van de VVD, de enige partij in de raad die tegen het voorstel stemde.

Focus
Later dit jaar tijdens de behandeling van de gemeentebegroting, waarin aan de hoofdlijnen van de zomernota een duidelijke en financiële invulling wordt gegeven, moet er een concreet plan liggen om de kloof te verkleinen. De focus ligt hierbij vooral op de huishoudens met schoolgaande kinderen die moeten rondkomen van een bedrag dat net boven de bijstandsgrens ligt.

TV Enschede FM sprak met Patrick Welman over hoe de kloof tussen arm en rijk gedicht moet worden. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1731 stemmen