Volledig scherm
Vertrekkend voorzitter Laurens Wassen © Lars Smook

Audio | Laurens Wassen stapt op bij ACWO Enschede na 'onacceptabele situatie'

ENSCHEDE - Laurens Wassen, voorzitter van de Adviescommissie wijkorganen (ACWO), is na ruim een half jaar al weer opgestapt. De oud-voorzitter van de wijkraad Zuidoost voelt zich in de maling genomen door circa veertien wijk- en dorpsraden, die vorige week vrijdag een brief schreven aan de leden van de gemeenteraad.

Bij die brief voegden ze correspondentie tussen de ACWO en het college van B en W, waar een aantal wijkraadleden die in de ACWO zijn afgevaardigd, over beschikte. Wassen spreekt over een 'onacceptabele situatie.' "Ze hadden die correspondentie die een zaak is tussen de ACWO en het college nooit mogen gebruiken." Wassen kreeg de betreffende brief zelf zaterdag onder ogen.

Ontevreden
In de brief uiten de wijk- en dorpsraden hun ontevredenheid over de wijze waarop het college vragen beantwoordde over waar het met de ACWO naar toe zou moeten.

Verschil in visie
Wassen zegt dat zijn aftreden vooral komt door een verschil in visie en beleving over het functioneren van de ACWO tussen hem en afgevaardigden van de wijk- en dorpsraden.

Adviescommissie
De opgestapte voorzitter heeft inmiddels het college van B en W ingelicht over zijn stap. Wassen zegt nog steeds bereid te zijn het college te helpen een goed functionerende adviescommissie op te zetten. "Misschien moeten daar wel helemaal geen wijk- en dorpsraadleden in zijn afgevaardigd, maar heel andere Enschedeërs."

TV Enschede FM sprak met de aftredende voorzitter. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
453 stemmen