Volledig scherm
André Kok van Zorggroep Manna

Audio | Manna verbetert zorg bij Cypressenhof in Enschede na kritisch inspectierapport

ENSCHEDE -  Zorgvoorziening De Cypressenhof van Zorggroep Manna is een van de verpleeghuizen die volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder de maat presteert. Volgens bestuurder André Kok van Manna zijn de tekortkomingen inmiddels echter al verholpen.

Manna kreeg in februari dit jaar controle van de IGZ. Daarbij werd de kleinschalige woonvoorziening voor demente ouderen op negentien punten afgekeurd. Het ging onder meer om protocollen bij het voorschrijven van medicatie. In een reactie zegt Kok dat het oordeel van de inspectie inmiddels achterhaald is.

Inhaalslag
„We hebben de afgelopen tijd een inhaalslag gemaakt en enkele dagen terug de verbeteringen aan de inspectie doorgegeven. We gaan er vanuit dat we aan alle eisen voldoen.’’

Veiligheid
De inspectie deed onderzoek bij 150 verpleeginstellingen. Bij vijftig daarvan werden tekortkomingen geconstateerd. In elf gevallen, waaronder De Cypressenhof, was volgens de inspectie de veiligheid in het geding.

De inspectie heeft Manna laten weten dat de instelling op de definitieve lijst niet meer voorkomt. Dinsdagavond is de rapportage van de IGZ met een begeleidende brief naar minister Martin van Rijn (VWS) gestuurd.

Enschede FM sprak André Kok over de inspectie. Beluister het gesprek hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
885 stemmen