Volledig scherm
© Annina Romita

Audio | Muziekvereniging Wilhelmina uit Glanerbrug heeft een eigen kerk

ENSCHEDE - Muziekvereniging Wilhelmina heeft de gereformeerde kerk aan de Schipholtstraat gekocht. De kerk wordt de nieuwe oefenruimte van de 130 muzikanten van de club. Tevens wordt het gebouw straks gebruikt als concertpodium.

De overdracht is op 1 december en meteen daarna neemt de vereniging intrek in het kerkje uit 1909.

Cultureel centrum
Voorzitter Wim Elfring van de Stichting Exploitatie Verenigingsgebouw Muziekvereniging Wilhelmina, de stichting die het gebouw gaat beheren en exploiteren, wil van de kerk en de nevenruimten een nieuw cultureel activiteitencentrum maken. 'Een kulturhus, want Glanerbrug is heel veel kwijtgeraakt. Het Ouderencentrum en Dorpshuis zijn gesloten, het zwembad gaat dicht. Er blijft weinig over.

Kerkgemeenschap
De gereformeerde kerkgemeenschap blijft gebruik maken van de kerk. Gedurende zeker vijf jaar blijven de gereformeerden er hun diensten houden en worden de inloopochtend voor ouderen en gespreksgroepen gewoon voortgezet in de nevenruimten van de kerk.

Dubbel gevoel
De verkoop geeft een dubbel gevoel, vertelt voorzitter Fokko de Boer van de kerkraad. "We konden het gebouw niet meer exploiteren. De kerk is door onze gemeenschap gebouwd en onderhouden. Onze leden zijn er gedoopt, getrouwd en er is afscheid genomen. Dit hakt erin.

Toch is hij blij dat juist Wilhelmina het pand heeft overgenomen. "Met het geld van de verkoop hebben we een buffer en kunnen we ons pastoraal werk voortzetten."

Enschede FM sprak met Wim Elferink, voorzitter van Wilhelmina. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
324 stemmen