Volledig scherm
Lisa Nora speelt de komende dagen ook op straat om geld in te zamelen voor het goede doel © Christian van der Meij

Audio | Muzikale streetbattle in centrum Enschede voor de Voedselbank

ENSCHEDE – De Twentse singer-songwriters Aniek Leanne, Pepijn van der Vaart, Sasja, Jason Fredrick, Lisa Nora en Evan Dain trekken de komende dagen weer naar de binnenstad van Enschede om als straatmuzikant geld in te zamelen. Dit doen ze niet om hun eigen zakken te vullen, maar voor de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. 

Het bedrag dat de "Streetbattle" oplevert wordt zondag uitgereikt in de Mode en Muziektent op het UIT Festival op de Oude Markt.

Teams
De muzikanten zijn opgedeeld in teams, gevormd naar het jaar waarin zij het coachingstraject TOP TSG van het Twents Songschrijvers Gilde en Atak hebben gevolgd. Uit de eerste groep van 2014 zijn Anouk Leanne en Pepijn van der Vaart afgevaardigd, Sasja en Jason Fredrick vertegenwoordigen 2015 en uit de huidige groep talenten spelen Lisa Nora en Evan Dain voor de Voedselbank. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn ze vanaf 15.00 uur in de binnenstad te horen.

Single
Alle drie de teams hebben tevens een single uitgebracht om geld in te zamelen. Nieuwsgierig naar de single Better Day van Sasja en Jason Fredrick en tegelijkertijd de Voedselbank steunen? SMS dan “Tone Voedselbank” naar 3010.

TV Enschede FM sprak met Jason Fredrick, van team Paars. Beluister het fragment hier.
 
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
372 stemmen