Volledig scherm
© Lars Smook

Audio | Na al die klachten gaat het Enschedese maaibeleid toch op de schop

ENSCHEDE - De verloederde aanblik van de stad door het maaibeleid beweegt D66 en BBE. Ze zijn voor vaker maaien.  

De klachten over het hoge gras in de stad hebben de politiek beroerd. De stad kent nu twee jaar een sober maaibeleid, ingegeven door bezuinigingen. Het hoge gras is in die tijd tot een grote ergernis uitgegroeid. „Wat BBE en D66 betreft is het tijd om naar die klachten te luisteren en vaker te maaien”, schrijven raadsleden Marc Teutelink en Gertjan Tillema het stadsbestuur. 

Oplossing

De coalitiepartijen vinden het tijd voor een evaluatie en geven in een brief aan het college een schot voor de boeg hoe het zou moeten. Extra maaien kost geld, maar dat kan volgens D66 en BBE best gevonden worden in andere potjes. Een discussie daarover volgt nog. 

„Het eerste punt is dat veel grote stukken gras prima wild kunnen blijven en twee keer per jaar maaien is daar meer dan genoeg. Vaak zijn dat de grotere stukken aan de randen van wijken, zoals bijvoorbeeld bij veel stukken langs de A35. Maar een tweede veelgehoorde punt is dat er veel plekken zijn in de stad waar het hoge gras een verloederde aanblik geeft.”

Maaivarianten

Volgens Tillema en Teutelink hebben inwoners van de stad geen idee of er beleid zit achter het wel of niet maaien van een stuk openbaar groen. Het lijkt op willekeur.

Enschede kent twee maaivarianten: wekelijks of tweemaal per jaar. D66 en BBE stellen voor daarvan tweewekelijks en vier keer per jaar te maken. Zodat de stad het aanzien weer waard is. „Want”, stellen Tillema en Teutelink, „het zijn tenslotte de inwoners van de stad die elke dag met de aanblik van het openbaar te maken hebben. „Vaak is de klacht niet dat het gras niet zo kort is als een golfveld, maar dat het tot de knieën staat.”

TV Enschede FM sprak met Gertjan Tillema. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
660 stemmen