Volledig scherm
© Rikkert Harink

Audio | Neelie Kroes eredoctor van Universiteit Twente

De Universiteit Twente gaat in november eredoctoraten uitreiken aan biomechatronicus prof. Hugh Herr, oud-politica Neelie Kroes, nanotechnoloog prof. Christoph Gerber en aan statisticus prof. Edward Tufte. De UT beloont elke vijf jaar mensen die zich bijzonder hebben ingespannen voor wetenschap en/of maatschappij.

Hugh Herr (1964) bewijst in eigen persoon de mogelijkheden van ‘wearable robotics’. Eén van zijn bekendste vindingen, een motorisch aangedreven voetprothese, draagt hij ook zèlf.

Neelie Kroes (1941) maakt zich, na haar politieke en bestuurlijke loopbaan, tot op de dag van vandaag, hard voor de belangen van startende ondernemers en digitale innovatie.

Christoph Gerber (1942) is een pionier op het gebied van twee microscopietechnieken op de schaal van atomen: Scanning Tunneling Microscopy (STM) en Atomic Force Microscopy (AFM).

Edward Tufte (1942) is statisticus en kunstenaar. Als emeritus-hoogleraar van Yale University (politicologie, statistiek, informatica) geniet hij vooral bekendheid door zijn werk op het gebied van het visualiseren van data.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met persvoorlichter Wiebe van der Veen over de eredoctoraten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
383 stemmen