Volledig scherm
© Ben Lensink

Audio | Opmerkelijke reactie Enschedese winkelier na derde inbraak op rij: 'Kom gratis proeven!'

ENSCHEDE – Eigenaar Maurizio Pinna van de gelijknamige delicatessenzaak aan de Ribberlerbrinkstraat in Enschede heeft een opmerkelijke tekst op een a-viertje op de winkeldeur geschreven.

‘’Nu 3x getest! Onze actiekaas is het stelen waard. Zo lekker! Kom gratis proeven!’’

Hij plakte de tekst zaterdag op de ruit, nadat een inbreker het in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de derde keer in vijf weken had voorzien op zijn zaak in winkelcentrum ’t Ribbelt.
Enschede FM sprak met Maurizio Pinna, eigenaar van de delicatessenzaak. Beluister het fragment hier.
Boemerang
Zaterdagochtend om half vijf probeerde een inbreker een halve stoeptegel door de ruit van de winkel te gooien. Die kwam als een boemerang terug door het kogelwerend glas. De man ging er op z’n scooter vandoor.

Maurizio Pinna vertelt wat hij op de camerabeelden heeft gezien. De beelden overhandigde hij zaterdagavond aan de politie. Camerabeveiliging en inbraakwerend glas liet Pinna aanbrengen nadat eind juni twee keer kort achter elkaar werd ingebroken in zijn winkel.

Salamiworsten gestolen
„Van donderdag op vrijdag werd een steen door de winkelruit gegooid en zijn kazen en salamiworsten gestolen. Het gat in de winkelruit werd professioneel dichtgeplakt. De volgende nacht is opnieuw een steen gegooid door het deel van de ruit dat nog heel was. En toen was ik er wel een beetje klaar mee’’, vertelt de gedupeerde winkelier.

Ook de tweede keer ging de dader er met worsten en kazen vandoor. Pinna: ,,Het gaat nergens over. De schade van de gestolen waar is misschien een paar honderd euro. Maar de gevolgschade is vele malen groter. Glasscherven en –splinters liggen op en tussen de vleeswaren, worsten en kazen. Die moest ik weggooien, want je kunt geen risico lopen. Beide keren was de schade zeker tussen 700 en 800 euro.’’

Pinna liet inbraakwerend glas aanbrengen en een van zijn vaste klanten plaatste camera’s. Beide voorzieningen hebben zaterdag in alle vroegte hun vruchten afgeworpen.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (15%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (18%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
85 stemmen